Label Products verwelkomt Laura als Verantwoordelijke kwaliteit & duurzaamheid

Bij Label Products hebben we de afgelopen jaren sterk ingezet op het vergroenen van ons bedrijf en hechten we veel belang aan duurzaamheid in al zijn aspecten. Van het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk tot het streven naar een duurzaam personeelsbeleid.

Om onze ambities verder in goede banen te leiden verwelkomen wij Laura, onze Verantwoordelijke voor kwaliteit en duurzaamheid. 

We stellen Laura graag aan u voor.

  • Welkom Laura bij Label Products! Wat spreekt jou zo aan in Label Products en de rol als Verantwoordelijke voor kwaliteit & duurzaamheid?

Label Products is een bedrijf met een heel goed personeelsbeleid. Er is een hoge anciënniteit en iedereen kent echt iedereen. Tijdens de gesprekken voelde ik dat het een warm familiebedrijf is met een persoonlijke aanpak. Wat me vooral aanspreekt aan deze rol is de veelzijdigheid ervan. Ik zie het als een kans om mijn passie voor duurzaamheid te combineren met het waarborgen van kwaliteit en het initiëren van preventieve maatregelen. Deze drie pijlers vormen de kern van mijn functie, en ik ben vastbesloten om ze allemaal met evenveel toewijding aan te pakken. 

 

  • Dat klinkt als een uitdagende functie! Kun je ons wat meer vertellen over wat je precies gaat doen als Verantwoordelijke kwaliteit & duurzaamheid? 

Mijn takenpakket omvat verschillende aspecten. Allereerst zal ik me richten op het verankeren van duurzaamheid in het DNA van Label Products. Dit betekent niet alleen het opvolgen van enkele acties, maar ook het daadwerkelijk integreren van duurzaamheid in alle aspecten van onze bedrijfsvoering. 
Daarnaast zal ik verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de kwaliteit van onze producten, zodat we onze BRC-certificering kunnen behouden. 
Tot slot zal ik werken aan het opzetten van een duurzaam personeelsbeleid, waarbij we streven naar een open bedrijfscultuur waar betrokkenheid centraal staat. Ook de interne bewustwording van duurzaamheidskwesties valt hieronder.  

 

  • Heb je al bepaalde doelen of initiatieven die je als Verantwoordelijke voor kwaliteit & duurzaamheid wilt nastreven? 

Mijn eerste prioriteit is het creëren van bewustwording, zowel intern als extern, rond duurzaamheid. Voor mij gaat verder dan alleen het behalen van certificaten; het gaat erom dat ook anderen duurzaam denken én trots zijn op de duurzaamheidsinspanningen van Label Products. 
Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat we continu streven naar verbetering en innovatie op het gebied van duurzaamheid. 

 

  • Wat zijn volgens jou de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen binnen onze branche? En hoe hoop je daarmee om te gaan? 

In onze sector wordt er met inkt gewerkt, alsook met andere grondstoffen die duurzamer kunnen zijn. Het is dus een mooie uitdaging om te zoeken naar duurzamere alternatieven. 
Ook het zoeken naar optimalisaties en innovaties voor het verwerken van ons afval is een uitdaging. Momenteel voeren we gesprekken en onderzoeken we volop hoe we ons afval circulair kunnen verwerken. 

 

  • Tot slot, heb je nog een boodschap voor anderen nu je aan boord bent als Verantwoordelijke kwaliteit & duurzaamheid? 

Duurzaamheid is veel meer dan enkel het ecologische. Mijn boodschap is om kritisch te kijken naar hoe je als bedrijf momenteel bezig bent op het gebied van duurzaamheid. Het is belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van hun impact en actief streven naar verbetering. Ik ben ervan overtuigd dat Label Products kan bijdragen aan een duurzamere toekomst en geloof dat anderen dit ook kunnen! 

 

Geïnteresseerd in onze duurzame producten? Neem een kijkje in onze verschillende soorten labels en neem gerust contact op, wij helpen u graag verder!