FAQ's

Levertermijn

De levertermijn is afhankelijk van verschillende factoren. Producten uit voorraad worden binnen 2 werkdagen verzonden, dit kan per product gecontroleerd worden als er "product in voorraad" bovenaan onder de prijs en eigenschappen op de productpagina staat. Wanneer een product niet op voorraad is dan wordt u bij een langere wachttijd hiervan op de hoogte gebracht.

U ontvangt steeds een track&trace e-mail waarin de zending kan gevolgd worden eenmaal deze verzonden is. Leveringen in Benelux worden meestal daags na verzending geleverd. Onvoorziene hindernissen tijdens transport hebben wij helaas geen vat op. Indien een pakket als geleverd staat in de track&trace maar u hebt nog niets ontvangen kan u contact opnemen met onze klantendienst om dit uit te zoeken.

Levering buiten België

Levering van onze producten is mogelijk in elk land maar dit is telkens op aanvraag. Onze klantendienst zal u informeren met het geschikte transport en wat het transporttarief hiervoor is. Neem hiervoor contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bewaartijd van labels

De labels zijn in standaard kwaliteiten maximaal 1 jaar na levering goed verwerkbaar. Bij permanente belijmingen kan de bewaartijd langer zijn. Vraag dit zeker na bij onze medewerkers voor uw specifiek product indien deze bewaartijd zal overschreden worden.

Bewaren van labels

De productie van labels verloopt in optimale omstandigheden om een goede verwerking van het label te kunnen garanderen. Daarom raden wij aan om de labels op gelijkaardige manier te stockeren en te manipuleren. De ideale omstandigheden hiervoor zijn een temperatuur tussen 18 en 22°C bij een relatieve vochtigheid tussen 45 en 55%. Wij raden aan om de labels te stockeren in hun originele verpakking en weg van het zonlicht.

Afwijkende temperaturen en extreme relatieve vochtigheidsverschillen kunnen zorgen voor belangrijke problemen bij de verwerking van de labels. Als er daarom niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan kan u ons hiervan op de hoogte stellen, dan kunnen we samen verder kijken om hier een passende oplossing voor te voorzien.

De verwerkbaarheid van de labels staat vermeld in de datasheets en is in functie van de gebruikte materialen.

Contact opnemen

Om met ons contact op te nemen zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Voor een korte en snelle vraag kan u tijdens de openingsuren de chat gebruiken op deze website. Deze kan u rechtsonder terugvinden.
 • Voor een snel antwoord kan u tijdens de openingsuren telefonisch contact opnemen op het telefoonnummer +32 (0)56 77 22 40
 • Buiten de openingsuren kan u steeds mailen naar info@label-products.com of het contactformulier invullen op deze website.
 • U wilt even langskomen of dat wij even tot bij u komen? Geen probleem! Neem contact met ons op voor een afspraak met één van onze vertegenwoordigers.

Aanleveren van bestanden

Bestanden moeten steeds drukklaar aangeleverd worden om een perfect eindresultaat te kunnen garanderen. We hebben hiervoor een document met richtlijnen opgesteld, deze kan u hier terugvinden: aanleverspecificaties.

Uw bestand wordt altijd gecontroleerd door onze prepress-afdeling vooraleer deze in productie gaat en u krijgt ook altijd een digitale drukproef ter controle.

Foodsafe labels

Indien uw labels gebruikt worden in de voedingsindustrie moeten deze, afhankelijk van het gebruik en toepassing ervan, voldoen aan bepaalde normen. Daarom vragen wij steeds om te vermelden wat de toepassing van de labels zijn. Zodoende kunnen wij u het meest geschikte product voorstellen. Op de uiteindelijke orderbevestiging staat er heel transparant vermeld waarvoor het label genormeerd is. Er zijn ook steeds datasheets beschikbaar van de ingezette materialen, deze zijn op vraag verkrijgbaar.

Label Products is BRCGS packaging materials gecertificeerd met de hoogst mogelijke AA rating.
Waarom is dit belangrijk voor u? BRC Global Standard for Food Safety werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken maar is tegenwoordig de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedingsindustrie. De certificering bestaat uit een lange lijst van voorwaarden waaraan een firma moet voldoen met als doel de kans op contaminatie of fraude zo laag mogelijk te houden. Op deze manier kunnen wij u met zekerheid een label leveren die voldoet aan de strengste normen in de voedingsindustrie.

|     Het certificaat kan u hier bekijken: BRCGS Certificaat

Bestelproces

Bij een bestelling zal u telkens een orderbevestiging ontvangen. Zodra de goederen verzonden zijn krijgt u hiervan melding en zal u de leveringsbon ontvangen. Eenmaal de goederen zijn aangekomen ontvangt u de factuur.

Op de website kunnen enkel producten die hierop vermeld staan besteld worden. Voorlopig kan u hier geen specifieke labels op maat bestellen, hiervoor neemt u best contact op met een medewerker via e-mail. De werkwijze staat hieronder beschreven.

Aanvragen voor specifieke labels, zowel blanco als bedrukt, mag u doorsturen naar info@label-products.com of door het contactformulier in te vullen.
Bij zo'n aanvraag is het belangrijk om zoveel mogelijk info te voorzien:

 • Waarvoor dient het label?
 • Wat is de ondergrond waarop het komt?
 • In welke omstandigheden wordt het aangebracht?
 • In het geval van bedrukte labels: is er een drukklaar bestand beschikbaar?

Op deze manier kunnen onze medewerkers snel en correct adviseren en offreren. Eenmaal er een overeenkomst is gevonden en u akkoord gaat met de offerte ontvangt u steeds een orderbevestiging. Lees en controleer deze zeker grondig na. Bij vragen of twijfel mag er altijd contact worden opgenomen met één van onze medewerkers.

Indien het om bedrukte labels gaat zal onze prepress-afdeling altijd een digitale drukproef opsturen ter nazicht en controle, ook bij herbestellingen. Deze dient u nauwlettend te controleren, met extra aandacht op de volgende punten:

 • Is het correcte bestand gebruikt?
 • Is het de correcte versie?
 • Klopt de positie op rol?
 • Bij aanwezigheid van een barcode:
  • Is deze scanbaar met uw scanner?
  • Komt het resultaat van de scan overeen met de nummers onder de streepjescode?
  • Klopt het type barcode?
  • Klopt de nummering en de volgorde hiervan (in het geval dat er variabele data gebruikt wordt)?

Als er opmerkingen zijn of er zijn fouten vastgesteld in de drukproef mag u deze altijd rechtstreeks terugkoppelen naar onze prepress. Hier zal het nodige gedaan worden om eventuele aanpassingen door te voeren. De klant is altijd verantwoordelijk voor de laatste controle ter goedkeuring. Opgelet: zonder goedkeuring op de drukproef wordt het order nooit geproduceerd, hierdoor kan de afgesproken leveringstermijn dus uitgesteld worden.