Label Products overgenomen door volgende generatie

Matthias en Stephan Dhondt nemen het etikettenbedrijf over van hun vader en nonkel

Label Products is én blijft een familiebedrijf. De tweede generatie – Matthias en Stephan Dhondt – nemen de fakkel over van hun vader, Pieter Dhondt en nonkel, Marc Dhondt. De broers staan sinds kort aan het roer van het etikettenbedrijf in Waregem. Grote detailhandels, logistieke bedrijven en ook de voedingssector kloppen al twintig jaar lang aan bij Label Products voor hun etiketten en labels. Het familiale karakter is hun grootste troef, wat steevast tot uiting komt in de relatie met hun klanten, medewerkers en zakenpartners. Nu de zonen van Pieter het bedrijf overnemen waait er een nieuwe wind door.

Van copyshop tot gerenommeerde drukkerij

Label Products maakte zijn intrede als copyshop in de jaren 80 in Kortrijk. Al snel groeide het succesvolle bedrijf uit tot een grote drukkerij. In de jaren 90 maakte Label Products de oversteek naar het Waregemse en enkele jaren later gooiden de zaakvoerders het over een andere boeg. De commerciële drukkerij bleef actief maar verdween wat naar de achtergrond, terwijl de etiketten een sterke opmars maakten. Vandaag bedient Label Products tal van bedrijven uit allerlei sectoren in de ganse Benelux met hun kwaliteitsvolle etiketten. Ook de sterk gereguleerde voedingssector pikt een graantje mee aangezien het bedrijf jaar na jaar het BRC-kwaliteitslabel in de wacht sleept. Voedselgeschikte materialen en een volledige traceerbaarheid kenmerken het bedrijf. De productie gebeurt steeds from scratch en het bedrijf schaft zelf zijn grondstoffen aan via allerlei toeleveranciers, waardoor ze steevast kunnen inspelen op de specifieke noden van de klant. Label Products is een familiebedrijf in hart en nieren, en dat voelt de klant.

Een nieuw jasje sinds 2020

Sinds 2020 staan zonen Dhondt aan het roer. Hun vader en nonkel lieten het bedrijf over aan de twee jonge maar vooral enthousiaste ondernemers. Matthias Dhondt (32 jaar) zit tien jaar in het vak en neemt met veel ambitie samen het bedrijf over met Stephan Dhondt (30 jaar). Ze zijn twee handen op één buik en kregen de passie voor het bedrijf met de paplepel mee. Vandaag vullen ze elkaar perfect aan en blazen ze Label Products nieuw leven in. Met de technische productkennis van Matthias en de fiscale en commerciële vaardigheden van Stephan vormen ze een sterk duo. “Onze corebusiness verandert niet, maar we steken Label Products in een nieuw jasje en zetten sterk in op zichtbaarheid en toegankelijkheid”, vertellen de broers.